Suara Keyboard .: I.D.E.A

Saturday, 26 November 2011

I.D.E.A

tak tik tuk tok tek bunyi papan kekunci komputer riba ini semasa aku menekannya semasa aku mencuba melakarkan idea dari fikiran ku ke atas skrin komputer ni.

IDEA....

Tajuk yang senang saja, semua orang tahu dan faham apa itu idea...ada yang boleh membantu dan ada juga yg tidak, bergantung kepada keadaan si penerima idea.

Jika kita ada banyak idea, akan kita pilih dari banyak2 tu yang terbaik untuk di realisasikan dan untuk di saksikan semua orang.

Kemajuan dunia sekarang juga berpunca dari IDEA orang dulu2 yang mahu memudahkan kerja-kerja harian ketika itu. Kini dunia dah sangat maju dan IDEA yang canggih-manggih dah keluar tapi mengapa masi sukar juga ya sesetengah kerja-kerja harian itu?

Mungkinkah bila ada IDEA baru akan ada masalah baru akan muncul? Ataupun semestinya kita kena senantiasa mencari pembaharuan IDEA agar tidak ketinggalan dalam perlumbaan ini.

Sememangnya IDEA itu sangat penting untuk kita memulakan sesuatu tapi yang lebih penting lagi adalah kebolehan akal untuk mempergunakan IDEA tersebut.

Akhirnya tehasil juga IDEA saya yang pertama, jadi pilih la IDEA yang IDEAL untuk diri anda.

Sekian, sehingga bersambung di hentakan papan kekunci yang berikutnya.
Terima Kasih Sebab Sudi Membaca Tulisan Suara Keyboard

2 comments:

Sya Syazana said...

yess, idea memang penting~

munirah said...

haha adakah tak taw nak tulis pasal ape then cakap cakap sal idea dah jadi 1 entry ? haha nice ! idea tuhhh memang penting :)

 
Copyright © . All Right Reserved by Syah Dean